Magamról

Saját fotó
Ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a könyvmoly párbaj! :)))

2011. február 11., péntek

Elkezdtem!

Az első könyvem: Charlaine Harris: Inni és élni hagyni.


Mint már említettem, nemrég végignéztem a könyv alapján készült sorozatot, a történet tehát nem ismeretlen számomra. Inkább az lesz érdekes, hogy mennyiben más a könyv, mit hogyan oldottak meg a filmben?
Nem másolom most ide a fülszöveget, mert nem igazán tetszik a borító, és a rajta található reklámszövegek.
Viszont támadt egy ötletem: mivel a sorozat zenéjét zseniálisnak tartom, ezért hangulatkeltésként beillesztek ide néhány videót a kedvenc számaimmal a soundtrack-albumról! Gondolkodom rajta, hogy a többi könyvemhez is keresek majd megfelelő zenéket, bár tartok tőle, hogy nem mindig lesz könnyű dolgom...

Jace Everett: Bad Things 
A főcímzene. A klipp ártatlan, mégis rémisztő képekből áll, a film alapvető témaköreiből: erőszak, szex, vallás, vér... Kezdődhet a borzongás!





Lucinda Williams: Lake Charles
A könyv és a film helyszíne egy Louisiana állambeli kisváros. A jellegzetes déli hangulatot tükrözi ez a country-dal. A karcos hangú énekesnő a filmtől függetlenül is a kedvencem lett!


Dr John: I Don't Wanna Know (About Evil)
Egy másik louisianai zenész dala, egy melankolikus ballada arról, hogy ő csak a jó dolgokról szeretne tudni az életben... akárcsak a sorozat hősnője, Sookie Stackhouse, aki arra vágyik, hogy folytathassa egyszerű életét, mégis mindig bajba keveredik. A videóban ízelítőt kapunk a szereplőkről és a történet alakulásáról is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése