Magamról

Saját fotó
Ez a blog nem jött volna létre, ha nincs a könyvmoly párbaj! :)))

2011. február 15., kedd

 Hol veszem a könyveket?

Elsősorban könyvtárból. Sokat járok, különösen az új beszerzések polcain vadászom, de ha bármi más eszembe jut, a könyvtárakban általában megtalálom.
Nagyon drágák a könyvek, könyvesboltban teljes áron ritkán vásárolok. Ha szótárféle kell éppen, vagy valami hosszabb távra szóló dolog, akkor a neten rendelem meg, általában az Alexandrától, vagy amelyik netes könyvesbolt nagyobb kedvezményt ad rá éppen.
Régebben sokat jártam antikváriumba, de mostanában már ott is aránytalanul megdrágultak a könyvek, főleg a frissebb kiadásúak, az értékesebbek.
Van egy csomó olyan könyvesbolt szerte a városban, ahol pár éve kiadott nem használt könyveket lehet venni 300-700 forintos áron. Ezekbe rendszeresen bemegyek nézelődni, és nagyon jó dolgokat szereztem már így nagyon olcsón, például Dennis Lehane könyveit, vagy Bornai Tibor: Lőj az ördögre c. könyvét alig pár hónappal a megjelenés után. Gondolom, ezek a diszkont áruházak a könyvesboltokban megmaradt példányokat értékesítik.
Ilyen könyvesbolt található a Károly körúton, a Király utcában, a Rákóczi úton.
Figyelem a könyvesboltok akcióit is, az Alexandrában 4-500 forintos állandó akciók vannak, vagy például néhány hónappal ezelőtt volt 50-80%-os leárazás egyes könyvekre.
A könyvtárak kiárusítják a kiselejtezett könyveket, klasszikus szépirodalmat, gyerekkönyveket érdemes így megvenni 50-100 forintos áron, ha nem nagyon saláta...
Az e-book-ot, vagy netről letöltött könyvek igazából még nem az én világom, ha leszedek is valamit, kénytelen vagyok kinyomtatni, ha el akarom olvasni... Legfeljebb képregényeket tudok képernyőn olvasni.
Gondolom, ha majd az e-book-olvasók jobban elterjednek, egyszer nekem is lesz egy, akkor majd jobban ki tudom használni ezt a lehetőséget.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése